3.5. Transport alternativ: parcări de biciclete, rastele, piste

CE AM FĂCUT

Primele parcări publice pentru biciclete au fost făcute pe mandatul meu. Până în acest moment sunt 17 spații, care asigură împreună 700 de locuri de parcare pentru biciclete.

S-au bucurat de un real succes, fiind foarte solicitate de către cetățeni. Locurile s-au ocupat în decurs de câteva ore, chiar minute, de la deschiderea înscrierilor pe site. Parcările sunt dotate cu camere de supraveghere, panouri fotovoltaice, iar accesul se face pe bază de cartelă.

Pe lângă aceste parcări smart, ADPDU Sector 6 a montat rastele pentru biciclete în apropierea stațiilor de metrou, a parcurilor și pe Lacul Morii.

CE URMEAZĂ

Pentru anul 2024, am bugetat crearea a încă 10 noi parcări, fiecare cu câte 50 de locuri;

Vrem să realizăm anual minimum 10 parcări, a câte 50 de locuri fiecare.

Vom avea rastele pentru biciclete la toate gurile de metrou;

Piste pentru biciclete. Am făcut deja pe Drumul Osiei și în Parcul Liniei, sunt proiectate pe Drumul Valea Largă și pe toate străzile pe care le construim de la zero. Treptat, vom crea piste de biciclete în tot sectorul. Primăria Capitalei urmează să publice la un moment dat planul de mobilitate pentru transportul alternativ, un document strategic care va identifica și prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare. Noi am ajutat la creionarea acestui plan, am făcut propriile intabulări pe care le-am pus la dispoziția echipei care lucrează la acest plan.