1.7. Siguranța cetățeanului

1.7.1. Polițiști locali mai bine pregătiți

În toamna anului 2021, Poliția Locală Sector 6 a trecut printr-un amplu proces de reorganizare. Toți angajații au fost supuși unei testări, iar din cei 400 de oameni ai legii au mai rămas 300, cei mai buni. Apoi am organizat concursuri, inclusiv cu probe sportive, condiția fizică fiind necesară unei bune prezențe în sector și pentru patrulare. Polițiștii au beneficiat de cursuri de formare profesională specifice postului, au fost mai prezenți pe străzi, mai aproape de cetățeni, pentru a asigura un climat de liniște și siguranță.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Numărul petițiilor locuitorilor a scăzut, cu toate că am facilitat și îmbunătățit interacțiunea cu cetățenii, oferindu-le o gamă variată de a face sesizări: telefonic, prin e-mail, prin formulare online, prin portalul Primăriei Sectorului 6, prin platforma eSector6, dar și pe Facebook.

În plus, m-am ocupat și de asigurarea suportului tehnic și material necesar muncii de poliție, de la înnoirea parcului auto cu mașini electrice nepoluante, până la tehnică de comunicare și gestiune a activităților.

Toate aceste procese de modernizare vor continua, până vom avea o poliție locală la cele mai înalte standarde de pregătire și dotare.

1.7.2. Aproximativ 3.000 de camere de supraveghere, urmărite din cel mai mare dispecerat al unei poliții locale

Siguranță, liniște, mai multă curățenie, mai mult verde, mai puține distrugeri – așa va fi Sectorul 6, datorită celor 3.000 de camere video de ultimă generație, care se montează în perioada 2023-2024. S-a început cu spațiile din proximitatea unităților de învățământ, apoi cu zona parcurilor, piețelor, locurilor de joacă, parcărilor, dar și stradal, în intersecții, în locurile unde se aruncă deșeuri sau unde gradul de infracționalitate e ridicat.

Toate cele 3.000 de camere vor fi montate până în vara anului 2024. Ele vor acoperi 72% până la 98% din suprafața dens locuită a Sectorului 6.

Totul este monitorizat în timp real, 24 de ore din 24, de polițiști locali, în cel mai mare centru de comandă amenajat de o Poliție Locală de sector. Acest dispecerat este deja amenajat și funcțional. URMEAZĂ doar să se extindă rețeaua de camere. Acest centru va crește enorm capacitatea de intervenție a Poliției Locale și a Primăriei în general în toate domeniile de activitate, de la mediu la circulație, comerț stradal, curățenie și ordine publică.