1.4. Reabilitarea locurilor de joacă, a terenurilor de sport și a spațiilor de fitness

Iubesc sportul, îl practic oricât de des îmi permite timpul. Este sănătos atât pentru trup, cât și pentru minte. De aceea, îmi doresc ca toți, cu mic, cu mare, să beneficieze de el, gratis, în condiții excelente. Astfel, am reabilitat și înființat de la zero locuri de joacă și de fitness, terenuri de sport. Sunt ocupate fie vara, fie iarna, iar un alt beneficiu, pe lângă cel al sănătății, este că ne ajută să ne apropiem unii de alții, să jucăm baschet împreună, să fim o comunitate.


CE AM FĂCUT

  • Locuri de joacă de pe domeniul public

În Sectorul 6 există 144 locuri de joacă pe domeniul public (cu tot cu cele din parcuri). Dintre acestea, 58 (locuri de joacă și infrastructură sportivă) au fost modernizate și reamenajate complet, la cele mai ridicate standarde. Multe dintre ele nu mai beneficiaseră de îmbunătățiri de peste 10 ani. Acum, îndeplinesc toate condițiile de siguranță, au echipamente de cea mai bună calitate, inedite, iubite de copii, pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv pentru copiii cu dizabilități. Au suprafață de tartan dintr-un material antitraumă, care atenuează șocurile și protejează articulațiile copiilor.

Tot la noi, în Sectorul 6, s-au făcut și primele pumptrack-uri din București, am amenajat skateparcuri, am adus în parcuri un sport nou – teqball (tenis cu piciorul), am încurajat și tenisul de masă prin amplasarea de mese, am reabilitat zonele de șah.

  • Locuri de joacă din grădinițe

Locurile de joacă din 24 de grădinițe din Sectorul 6 au fost complet reabilitate în vara lui 2023. Echipamentele vechi de peste 15 ani, scorojite, rudimentare, au fost înlocuite cu unele moderne, sigure. Ba chiar am schimbat total conceptul de grădiniță și am amenajat clase în aer liber cu table, băncuțe, panouri de joacă interactive. Curtea grădinițelor a fost și ea curățată și amenajată ca spațiu verde.

În total, 82 de locuri de joacă au fost reamenajate în Sectorul 6.

  • Terenuri de sport

În ultimii trei ani, am amenajat de la zero cinci terenuri de sport și am refăcut alte trei.

În prezent, sunt în amenajare cele cinci terenuri de sport din Parcul Marin Preda: două sunt de fotbal, două de tenis și unul de baschet.

  • Sport în curtea școlii

Un alt aspect – încă din primul an de mandat am deschis curțile școlilor și am refăcut terenurile de sport. În viziunea mea, școala trebuie să aparțină comunității. Elevii trebuie să aibă prioritate, dar și comunitatea poate să beneficieze de curtea școlii în timpul liber, după un program bine stabilit. Totul în condiții de siguranță și într-un climat de fair-play.

În perioada 2021 – 2023, au fost reabilitate terenurile de fotbal, baschet, handbal și amenajate curțile de la 12 școli gimnaziale și licee.

 

CE URMEAZĂ

Continuăm cu refacerea celorlalte locuri de joacă și de fitness de pe domeniul public, astfel încât absolut toate să fie la standarde ridicate.

14 locuri de joacă și de fitness sunt programate în 2024. Tot în acest an amenajăm patru noi locuri de joacă și două terenuri multisport.

Va fi reamenajată curtea Școlii Gimnaziale 161, cu sprijinul Băncii Mondiale.