1.6. Evenimente culturale și sportive de calitate

1.6.1 Cele mai frumoase evenimente cu tradiție

Dacă sectorul arată mai bine, este mai verde, mai civilizat, am mers mai departe și am organizat evenimente frumoase, pentru toate vârstele, care să ne aducă împreună și să petrecem timp în comunitate.

Sunt evenimente de calitate, educative (Astrofest), care promovează viața sănătoasă și mișcarea în aer liber (Camp Run, #BeActive), teatrul, filmele (Cinema sub stele), muzica bună.

Majoritatea au avut atât de mult succes la prima ediție, încât am decis să le repetăm anual și să facem din ele evenimente cu tradiție, marca „West Side”. Este și cazul târgului de Crăciun „West Side Christmas Market” (prima ediție în 2021), festivalului de flori „West Side Flower Fest”, festivalului Hallo Fest, din octombrie. La fiecare dintre acestea au participat peste 30.000 de vizitatori pe zi.

Alte evenimente repetitive sunt  Camp Run și #BeActive, care promovează sportul și viața sănătoasă, precum și „Cinema sub stele, de la sfârșitul verii, când marile parcuri din sector se transformă în adevărate cinematografe în aer liber, cu acces gratuit.

Plus-valoarea acestor evenimente este cu atât mai mare cu cât nu sunt costisitoare pentru bugetul local. În cea mai mare parte, acestea se autosusțin financiar, organizatorii din primărie având grijă să atragă sponsori și să lege parteneriate.

Pe toate le veți vedea și în anii viitori!


Mari proiecte de investiții

1.6.2. Centrul Cultural și Piațeta Favorit – în lucru

Una dintre emblemele Sectorului 6 se întoarce în comunitate, complet transformat. Fostul cinematograf Favorit, închis după anii 2000 și ajuns o ruină, a fost demolat și acum se reconstruiește. Va avea o înălțime de 22,5 metri, o suprafață desfășurată de 5.000 mp, cu o amprentă la sol de 950 mp.

S-au montat grinzile, s-au ridicat etajele doi și trei, s-a conturat sala principală de festivități, acolo unde veți vedea filme, concerte, spectacole de teatru. Astfel, fostul cinematograf va deveni un adevărat centru cultural și un principal punct de atracție.

La o construcție așa de ambițioasă, impozantă, și împrejurimile trebuie să se ridice la aceleași standarde. Se lucrează în această perioadă la Piațeta Favorit, aflată în fața cinematografului (pe Bd. Drumul Taberei 24 A). Înainte, era un spațiu abandonat, cu alei rupte și vegetație uscată. Va fi complet reconfigurat: zona pietonală va fi mai mare, cu mai mult verde, mai potrivită să susțină evenimente stradale de mici dimensiuni.

De aici se vor putea viziona spectacole culturale și sportive, rulate pe viitorul ecran imens, amplasat pe clădirea cinematografului.

Fostul restaurant Favorit, aflat în piațetă, va fi și el pus în valoare ca centru comunitar multi-funcțional, în directă legătură cu cinematograful. Va cuprinde o zonă de bar/cafenea, bibliotecă, terasă, săli multifuncționale ce pot găzdui vernisaje, dezbateri, ateliere, cursuri digitale, chiar și piese mici de teatru.


1.6.3. Ștrandul Giulești – urmează să fie reabilitat

Ștrandul Giulești, aflat în paragină de mai bine de cinci ani, va fi refăcut. Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a reușit să-l ia în administrare.

Va deveni o bază sportivă pentru comunitate.

1.6.4. Cinematografele Giulești și Cotroceni – urmează să fie reabilitate

Cele două cinematografe vor fi și ele reabilitate.

Cinematograful Giulești, părăsit de peste 20 de ani (foto), va avea facilități moderne pentru evenimente culturale, educative și sociale.

Iar Cinematograful Cotroceni a fost recuperat din nepăsarea altor autorități și va fi redat comunității în anii care urmează.

Aici vor avea loc evenimente cultural-educative.