1.1. Regenerarea urbană a cartierelor

Conceptul de „oraș-parc”

Spațiile dintre blocuri, zonele care au stat neîngrijite, ani în șir, arată acum cu totul diferit, iar imaginile „înainte și după” sunt cu adevărat grăitoare.

„Orașul-parc”! Acesta este conceptul pe care l-am implementat în Sectorul 6. Și, rând pe rând, bucată cu bucată, cartierele intens populate din Sectorul 6 devin mici oaze de verdeață – cu flori, gazon, copaci nou plantați, băncuțe simple și moderne, alei din marnă, prietenoase cu mediul.

Am terminat pe Bd. Drumul Taberei, este în implementare în cartierul Militari și am dat în lucru Calea Crângași și Prelungirea Ghencea.

Pe lângă spațiile verzi, intervențiile au vizat deopotrivă resistematizări rutiere, parcări de reședință, iluminat, puncte de colectare deșeuri subterane și supraterane, reabilitarea locurilor de joacă etc.

Am scos, progresiv, mașinile parcate pe trotuare. Pe acestea din urmă le-am dotat cu mobilier și amenajări peisagistice de calitate, iar pentru mașini au fost amenajate spații speciale.


CE AM FĂCUT

  • 40 de hectare de spațiu verde amenajat. Astfel, 16 hectare de spațiu verde amenajat în cartiere, opt hectare în Parcul Liniei, 16 ha în zona Lacul Morii.
  • Au fost finalizate amenajările în Drumul Taberei, lucrările sunt în implementare în Militari, am dat în lucru Calea Crângași și Prelungirea Ghencea.
  • 9.000 de copaci au fost plantați.

CE URMEAZĂ

În următorii patru ani, estimez că vom amenaja încă 40 de hectare de spațiu verde, cu gazon, flori, copaci, sisteme de irigații și mobilier stradal de calitate: 19 hectare în zona Lacul Morii, trei hectare în Grozăvești, șase hectare în Crângași, un hectar în Parcul Giulești, plus alte zone din sector.

Din suprafața totală programată, cinci hectare vor fi amenajate în 2024.