2.1 Consolidarea și reabilitarea unităților de învățământ

Aproape jumătate din cele 67 de unități de învățământ din Sectorul 6 sunt sau urmează să intre în reabilitare și consolidare. Pentru asta, am atras fonduri nerambursabile de la bugetul de stat (Programul național „Școli sigure”, Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat) și europene (POR, PNRR). În patru ani de mandat, am reabilitat și reabilităm încă 20 de unități de învățământ.

SUNT ÎN LUCRU

CE URMEAZĂ

Vor intra în reabilitare în viitorul apropiat, cu bani de la bugetul local, bugetul național și fonduri externe nerambursabile alte 13 unități de învățământ:

  1. Grădinița Nr. 229
  2. Grădinița Nr. 246
  3. Grădinița Nr. 40
  4. Grădinița Spiridușii
  5. Grădinița Prichindel
  6. Grădința „Fulg de nea”
  7. Grădinița Nr. 250
  8. Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”
  9. Școala Gimnazială 142
  10. Școala Gimnazială 153
  11. Colegiul Național Grigore Moisil
  12. Liceul „Tudor Vladimirescu”
  13. Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu”

În ce constă reabilitarea și consolidarea

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, ușilor, ferestrelor.

Clădirile au panouri fotovoltaice și solare, iar în clase sunt instalații de ventilație cu senzori CO2, care măsoară calitatea aerului. Există sistem de detecție incendiu (cu hidranți și avertizoare de fum), sistem de alarmă, de supraveghere video interior și exterior, inclusiv instalații de sonorizare, cu boxe imprimate în tavan și pereți.

Clasele și laboratoarele sunt luminoase, au aparate de aer condiționat, iluminat cu senzori. Există rampe și toatele pentru persoanele cu dizabilități, semnalizări pentru ieșiri de urgență și multe, multe altele. Sălile de sport au fost și ele reabilitate și consolidate.