6. Susținerea mediului de afaceri

CE AM FĂCUT

Comerț. Piețe agroalimentare la prețuri corecte și prin contracte atribuite transparent

  • Încă de la începutul mandatului am încercat să recuperez piețele, concesionate unor privați pe sume derizorii de administrațiile precedente. Am demarat procese aflate în prezent pe rolul instanțelor și, ca primă victorie, am câștigat în instanță Piața Orizont.
  • O altă măsură pe care am luat-o este eliminarea samsarilor de spațiile comerciale. Încă din 2022 s-a stabilit, prin hotărâre de Consiliu Local, că spațiile scoase la licitație de Primăria Sectorului 6 nu vor mai putea fi subînchiriate la prețuri de două, trei, chiar patru ori mai mari, de către „șmecherii din comerț”. Practica de a închiria spații de la stat și de a le subînchiria mai departe la prețuri mai mari va dispărea definitiv din Sectorul 6. În prezent, fiecare act de închiriere conține reguli stricte și se aprobă de Consiliul Local. Toate spațiile comerciale pe care le deținem sunt scoase la licitație în mod transparent. Pentru a-i scuti pe comercianți de drumuri an de an, autorizarea activității lor se face doar o dată la patru ani, dacă nu intervin schimbări pe parcursul acestei perioade.
  • Piața Valea Ialomiței s-a înființat în 2012, dar, cu trecerea timpului, începuse să se degradeze. A trecut printr-un amplu proces de reabilitare și a fost redată în folosință în ianuarie 2024. S-a înlocuit tot: țevi, plafon, electricitate, s-a lucrat și la structura de rezistență. Acum are autorizații ISU, DSP, DSV, iar vechile tarabe au fost înlocuite cu unele mai mari.
  • Parcarea de deasupra pieței Valea Ialomiței a fost și ea refăcută. De asemenea, au fost reamenajate parcările de la Piața Drumul Taberei și Piața Gorjului, iar numărul locurilor a fost suplimentat. Acestea din urmă sunt parcări cu plata la oră, care aduc venituri la bugetul local.

ÎN PREZENT

Se reabilitează Complexul Comercial Veteranilor

În anul 2021, Complexul Veteranilor a trecut printr-un incendiu care l-a transformat într-o ruină. Va fi complet refăcut, de la acoperiș, structură interioară, fațadă, până la modernizarea spațiilor comerciale. Lucrările au început în martie 2024. Va fi o clădire modernă, aerisită.

CE URMEAZĂ

  • Continuăm procesele în instanță pentru a reintra în posesia piețelor concesionate de administrațiile trecute. În felul acesta, le vom putea aduce la standardele de calitate cu care v-am obișnuit.
  • Urmează să fie reabilitat complexul Orizont, care include și piața. Spațiile comerciale semi-improvizate, degradate, care dau un aspect neglijent, vor fi înlocuite cu amenajări și construcții moderne, elegante, prietenoase cu mediul.