Despre mine

Eu sunt Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6

Au trecut 3 ani din primul meu mandat ca primar al Sectorului 6.

În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru încredere, pentru cooperare, pentru răbdare! Foarte multe proiecte nu puteau fi implementate fără înțelegere și ajutor din partea voastră, a cetățenilor.

În al doilea rând, sper că vă place cum a început să se schimbe sectorul nostru! Sunt schimbări în toate direcțiile, fie că vorbim despre recuperarea și amenajarea a zeci de hectare de spații verzi, de reabilitarea și consolidarea unităților de învățământ, de construcția de la zero a unor creșe și after-school-uri, de reabilitarea de drumuri, până la evenimentele frumoase organizate, care ne-au adus împreună, ca o comunitate.

Unele proiecte sunt mai mici, au fost implementate într-un timp mai scurt și deja vă puteți bucura de ele. Altele sunt în derulare, la altele încă se lucrează la partea birocratică din spate (avize, documentație).

Avem în lucru proiecte importante, pe care îmi doresc să le văd duse la bun sfârșit. Spitalul Sectorului 6 este proiectul meu de suflet, deja închegat, matur. Când va fi gata, voi putea spune că n-am trăit degeaba!

Parcul Liniei, primul parc al cartierului Militari, lung de 4,2 km și întins pe 15 hectare, are gata primele două faze (de 7 ha). Imediat ne apucăm de faza trei și ultima. În zona Lacului Morii vom avea un alt parc nou, construit de la zero, de 16,6 hectare. Am muncit până acum la studiul de fezabilitate pentru întreaga suprafață, la proiectare, iar din acest an demarăm lucrările.

Nu sunt singurele proiecte mari. Vreau să termin de construit încă două creșe, să reabilitez cât mai multe școli, dar și blocuri de locuințe, să dau în funcțiune banca de alimente și cantina socială (care sunt deja gata), să aduc la standarde moderne toate drumurile pe care vi le-am promis și multe, multe altele.

Este motivul pentru care îmi doresc încă un mandat. Iar dacă îmi acordați votul, pentru mine va fi o confirmare că ce am făcut până acum… a fost bine!

Determinare

Perseverență

Spirit de echipă

Experiență Profesională

Primar al Sectorului 6 al Municipiului București

2020 – prezent

Elaborare și implementare strategie de dezvoltare, management, politici publice locale, planificare strategică și bugetară, monitorizare servicii publice.

Președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Public

Decembrie 2019 – Octombrie 2020

Management, implementare politici publice in domeniul reformei administrației publice, elaborare și avizare de acte normative.

Expert în creșterea capacității administrative (Republica Moldova)

Decembrie 2018 – Noiembrie 2019

Angajator Corporate & Public Management Consulting International OÜ
Proiect: “Dezvoltarea capacității și motivarea angajaților din administrația publică în Republica Moldova”
Beneficiar: Cancelaria de Stat, Departamentul de Administrație Publică

Manager de proiect (România)

August 2018 – August 2019

Angajator Centrul de Dezvoltare Urbană și Teritorială
Proiect: “Romanian Urban Index – Sistem independent de monitorizare al serviciilor publice (MySMIS: 113123)”
Finanțator: Fondul Social European, Programul Dezvoltarea Capacității Administrative

Expert evaluare (România)

August 2016 – Noiembrie 2018

Angajator: Școala Națională de Științe Politice și Administrative
Proiect: Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru sprijinirea dezvoltării la nivel local (SIPOCA 9)
Beneficiar: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice

Trainer / Expert formare profesională (Republica Moldova, România, Georgia, Kosovo)

August 2016 – Iulie 2018

Angajatori: Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GiZ) / Consortium Novus SH.P.K., and SIA Corporate & Public Management Consulting Group, as implementing party of the project “Support to the Implementation of Public Administration Reform” of the Ministry of Public Administration of Kosovo / Centrul Român de Politici Europene

Director, expert politici publice

Mai 2009 – Iunie 2016

Angajator: Centrul Român de Politici Europene

Management de proiect / Cercetare/studii/evaluări în domeniul afacerilor europene, afaceri interne, politici publice, procese de luare a deciziilor, evaluare impact legislație.

Expert cheie evaluare administrație publică

Decembrie 2015 – Aprilie 2016

Angajator: Comisia Europeană, DG Employment